Louisville International Airport tukar nama kepada Muhammad Ali International Airport | MalaysiaBaharu.org - Membina Malaysia Baharu

Pages

Louisville International Airport tukar nama kepada Muhammad Ali International Airport


Louisville, Kentucky - Perhatian, penumpang: Lapangan Terbang Antarabangsa Louisville kini dikenali sebagai Lapangan Terbang Antarabangsa Louisville Muhammad Ali.

Pegawai Pihak Berkuasa Lapangan Terbang Wilayah Louisville pada hari Rabu meluluskan perubahan nama sempena menghormati ikon tinju, tokoh kemanusiaan sejagat dan anak asal Louisville.

Datuk Bandar Greg Fischer adalah antara tokoh tempatan pada pertemuan itu, di mana beberapa memuji sumbangan Ali kepada kedua-dua sukan dan kampung halamannya. Orang lain yang berspekulasi perubahan nama akan membawa kesan yang besar kepada masyarakat.

Pengarah Eksekutif Pihak Berkuasa Lapangan Terbang Wilayah Louisville Dan Mann menjanjikan $ 100,000 dari pejabatnya untuk menampung penjenamaan perubahan nama itu.

Walau bagaimanapun, kod pencarian akan tetap kekal SDF.

Lapangan terbang itu merupakan tempat ketujuh tersibuk di dunia, dari segi kargo yang dikendalikan, kerana ia berfungsi sebagai hab utama untuk syarikat kurier United Parcel Service. Bagi penumpang, ia menawarkan perkhidmatan tanpa henti ke 33 destinasi. Hanya minggu lalu, Southwest Airlines mengumumkan perkhidmatan tanpa henti harian dari Louisville ke Dallas Love Field (DAL).

MYbaru

Topik mengenai Malaysia Baru, Berita Terkini, Foto, Video, Foto mengenai Pakatan Harapan dan lihat perkembangan terkini, berita, informasi dari Hicore Solutions.

No comments:

Post a Comment