Harga Bitcoin jatuh mendadak | MalaysiaBaharu.org - Membina Malaysia Baharu

Pages

Harga Bitcoin jatuh mendadak


Pergelutan Bitcoin terus ke 2019.

Harga cryptocurrency terbesar di dunia turun 6 peratus pada pagi Khamis kepada serendah $3,741.91 (RM15,314.89), menurut platform niaga crypto CoinDesk. Penurunan mendadak dan menjunam membawa kehilangan nilai satu tahun bitcoin kepada lebih daripada 70 peratus.

Mata wang kriptografi utama lain juga bergelut. Ether jatuh 12.5 peratus manakala XRP turun 6 peratus, menurut CoinDesk.

Penganalisis tidak menunjuk kepada mana-mana pemangkin tertentu yang menghentam cryptocurrency pada hari Khamis. Mati Greenspan, penganalisis pasaran kanan di eToro, berkata ada permintaan dari pelanggan - tetapi nampaknya tidak ada sebab fundamental untuk kejatuhan ini, "tidak teknikal atau tidak asas."

"Satu perkara yang menarik mengenai pergerakan ini ialah ia seolah-olah menjadi pembalikan yang tepat mengenai lonjakan yang berlaku pada petang Ahad," kata Greenspan. "Pada ketika ini, keuntungan yang dibuat sejak awal tahun ini telah dibalikkan dan kami kembali ke 2019 yang neutral."

Bitcoin dan mata wang kriptografi lain gagal untuk pulih ke puncak mereka yang dicapai sekitar tempoh ini tahun lepas. Panik pelabur runcit sudah pasti terpakai kerana keseluruhan permodalan pasaran turun 85 peratus dalam setahun, menurut Coinmarketcap.com.

Pelabur telah menanti lebih banyak penggunaan institusi pada tahun ini, dan pelancaran siri bitcoin berjangka. Kedua-dua Bursa Intercontinental, atau ICE (syarikat induk Bursa Saham New York) dan rancangan Nasdaq untuk melancarkan platform niaga hadapan bitcoin tahun ini, meskipun pasaran 'bear' sedang berjalan.

Setakat ini, Suruhanjaya Dagangan Komoditi Niaga Hadapan, yang mengawal bitcoin, telah meluluskan dua produk niaga hadapan kripto - satu dari Chicago Board Options Exchange dan satu lagi oleh Chicago Mercantile Exchange. Pengerusi SEC, Jay Clayton berkata pada November bahawa dia perlu melihat pengawasan jagaan penyelesaian yang lebih baik sebelum dia merasa "selesa" membolehkan dana yang diperdagangkan atau ETF, untuk dipasarkan.

MYBaru

Topik mengenai Malaysia Baru, Berita Terkini, Foto, Video, Foto mengenai Pakatan Harapan dan lihat perkembangan terkini, berita, informasi dari Hicore Solutions.

No comments:

Post a Comment